DİYARBAKIR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Travel Expo Ankara 2017

7 ülkeden 42 şehir ve 220 katılımcının yer aldığı 2. Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarında Onur konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olurken Diyarbakır ise Kardeş Şehir olarak yerini aldı.


Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Sur Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulunun birlikte katılım sağladığı 2. Travel Expo Ankara Turizm Fuarında Diyarbakır Kardeş Şehir oldu.



‘İnanç Ve Medeniyet Şehri Diyarbakır’


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman tarafından açılışı gerçekleştirilen fuarda konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, Diyarbakır’ın binlerce yıllık tarihe sahip olduğunu ve tüm medeniyetler döneminde yönetim merkezi olarak kullanıldığını belirtti. Özpolat; “Unesco Dünya Kültür Mirası Diyarbakır Surları, burçlarında farklı medeniyetlere ait yazıtları, figürleri ve motifleri, İslam Dininin 5. Harem-i Şerifi Ulu Camisi, Hz. Süleyman Camii ve 27 Sahabe Türbesi, farklı inançlara ait mabetleri, Eğil İlçesindeki Peygamber Kabirleri, Ergani’de bulunan Hilar Mağaraları ve Çayönü, Bismil’deki Körtiktepe Arkeolojik Kazı Alanı ve Silvan Hassuni Mağaralarıyla, Diyarbakır tüm zamanların ve günümüzün önemli bir “İnanç ve Medeniyet” merkezidir” dedi.


Özpolat, Diyarbakır’ın turizm potansiyelinin tanıtılması adına Diyarbakır Valiliği, ilde bulunan tüm kamu kurum kuruluşları ve STK’larımız ile birlikte Travel Expo Ankara Turizm Fuarı gibi; gerek ulusal gerekse uluslararası fuarlara katılımlarımıza ve Diyarbakır’ı tüm Dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Kardeş Şehir olarak bu fuarda yer almamız bizi onurlandırmış olup organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.



‘Kardeş Şehir Olmak Önemli’


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman’a, Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Turizm Komisyonu Başkanı Alaaddin Tan tarafından plaket ve Diyarbakır’ı simgeleyen çeşitli hediyeler verildi.


Diyarbakır Standında misafirler Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ali Fuat Eker, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, Oda ve Borsaların yetkilileri, TÜRSAB Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulunca karşılandı.


Diyarbakır standında davetlilere ve fuar katılımcılarına Diyarbakır’ın yöresel tatları Kadayıf, Peynir, Çörek, cevizli sucuk gibi ürünler ikram edildi. Halkoyunları gösterisi ve Diyarbakır Türkülerinden derlenen müzik dinletileri yapılırken, Diyarbakır Valiliği tarafından yakın dönemde yapılan “Her Yönüyle Diyarbakır” fotoğraf yarışmasında yer alan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi de açıldı.


Öte yandan Diyarbakır’ın tanıtımı adına katılımcı kurumlar tarafından basımı sağlanan kitaplar, broşürler, kitapçıklar, gezi rehberleri ve diğer tanıtım materyallerinin de dağıtımı gerçekleştirildi.

  • travel expo ankara 2017-1.jpg
  • travel expo ankara 2017-2.jpg
  • travel expo ankara 2017-3.jpg
  • travel expo ankara 2017-4.jpg
  • travel expo ankara 2017.jpg